Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Professionele pizzawerkbank

Met alle pizzawerkbanken en koelapparatuur van Horeca Megastore is het mogelijk om uw gerechten hygiënisch voor te bereiden. De pizzawerkbanken worden veelal ingekocht door horecagelegenheden zoals shoarmazaken, grillrooms, dönerzaken, pizzeria, broodjeszaken, restaurants en hotels. Alle werkbanken zijn uitgerust met een granieten werkblad. Doordat de pizzawerkbanken zijn uitgevoerd in duurzaam, eenvoudig te onderhouden RVS, kunt u de werkbanken eenvoudig onderhouden!

Verschillende soorten pizzawerkbanken

Horeca Megastore biedt de professionele merken CombiSteel, SARO, NordCap en Polar aan. Dit zijn stuk voor stuk topmerken die hebben bewezen dat ze de echte professionele horecakeuken begrijpen. De energiezuinige pizzawerkbanken van Saro zijn eenvoudig schoon te houden doordat de gehele onderbouw van deze werkbank bestaat uit het goed schoon te maken RVS materiaal. Met deze pizzawerkbank haalt u zowel presentatie als functionaliteit in huis.

Pizzawerkbanken met statische, geforceerde of automatische ontdooiing

Statische pizzawerkbank koeling

Dit is de traditionele koeling. Het verschil met een geforceerde koeling is dat er bij een statische koeling geen (koude) lucht in de koelkast circuleert. De luchtcirculatie is dus beperkt waardoor er aanzienlijke
temperatuurverschillen kunnen optreden. Voorin is het bijvoorbeeld iets warmer dan achterin. Wij raden aan om de koeling van een thermometer te voorzien.

  • Voordelen: Goedkoper in aanschaf - Producten drogen minder snel uit - Laag energieverbruik
  • Nadelen: De koelkast kan niet als verkoopkoeling gebruikt worden. (opslagkoeling) - Lage koelcapaciteit - Bij extreme warmte kunnen sommige plekken te warm worden. 

Pizzawerkbank met een geventileerde koeling (geforceerd)

Bij een geforceerd koeling, ook wel dynamische koeling genoemd, wordt de lucht door een ventilator verspreid. Het voordeel hiervan is dat de koelkast snel op temperatuur komt.

  • Voordelen: krachtige koeling - De koeling is snel weer op temperatuur - De temperatuur is overal gelijk
  • Nadelen: Duurder in aanschaf - Meer energieverbruik

Normale ontdooicyclus tegen aangevroren ijs

Door het koelen van de lucht ontstaat er ijsvorming op de verdamper. Dit bevroren vocht moet regelmatig ontdooid worden voor een goede werking van uw koeling, waardoor uw producten optimaal gekoeld blijven. De compressor wordt automatisch een aantal keer per 24 uur enkele minuten uitgeschakeld zodat het aangevroren ijs op de verdamper kan smelten.

  • Een nadeel hiervan is dat de temperatuur in uw koelkast tijdelijk wat hoger wordt.

Heetgas ontdooiing is energiebesparend

Bij heetgas ontdooiing wordt automatisch een aantal keer per 24 uur de verdamper een paar seconden warm gemaakt, het aangevroren ijs smelt dan direct.

  • Het grote voordeel hiervan is dat de temperatuur nauwelijks stijgt, waardoor de kwaliteit van uw producten beter bewaard blijft. En bovendien werkt deze manier van ontdooien energiebesparend, uw schepijsvitrine koelt namelijk efficiënter zonder ijsvorming op het koellichaam.

Wilt u meer informatie over onze professionele pizzawerkbanken of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte pizzawerkbank voor uw horecaonderneming? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.

Lees meer
Wacht even, er komt nog meer aan...