Sinds 1996
Snel veilig en vertrouwd
Vijf sterren webshop

ijsblokjesmachine

Een professionele ijsblokjesmachine is onmisbaar in elke horecagelegenheid, dus het is aan te raden er een te kopen. Bij Horeca Megastore bieden wij een groot assortiment en professionele en voordelige ijsblokjesmachines aan voor cafés, restaurants en clubs maar ook voor laboratoria en ziekenhuizen. Voor de aanschaf stelt u zichzelf vast een aantal vragen. Welke professionele ijsblokjesmachine is voor mij het meest geschikt en waar moet ik rekening mee houden bij het kopen?

Een professionele ijsblokjesmachines van de beste merken kopen

Wij verdelen de ijsblokjesmachines in A en B merken. De A merken die wij verkopen zijn Hoshizaki, Brema en Nordcap. De Hoshizaki ijsblokjesmachines produceren kraakheldere ijsblokjes maar ook andere soorten ijs, zoals:

  • Crescent ijs (halvemaanvormig)
  • Cubelet ijs, schilferijs, nuggetijs
  • Bolvormig ijs
  • Ster- en hartvormig ijs.

Welk merk kiest u?

Hoshizaki werkt met een zogenoemd gesloten celsysteem en biedt ultieme bescherming tegen besmetting door bacteriën en schimmels, doordat het aantal punten waar verontreinigingen in het ijsproductieproces kunnen optreden wordt verminderd. Omdat de machines zulke goede hygiënische eigenschappen hebben, zijn de Hoshizaki ijsblokjesmachines en schilferijsmachines onder andere zeer geliefd bij ziekenhuizen, laboratoria en zorginstellingen. Door het gebruik van het energiezuinige en milieuvriendelijke gas R290 en hoogwaardige technieken zijn de Hoshizaki machines zeer zuinig.

Brema ijsblokjesmachines zijn door geavanceerde technieken en het gebruik van het milieuvriendelijke gas R290 energiezuinig en zeer betrouwbaar. Deze machine wordt veel gebruikt in restaurants, cafés en clubs, waar een kristalhelder en stevig ijsblokje dat het drankje niet verdunt een must is. Er zijn handige installatie filmpjes beschikbaar om zelf uw ijsblokjesmachine te installeren en ook instructies om de machine te onderhouden.

Hoeveel kilo ijsblokjes heeft u nodig?

Een vuistregel is dat u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 15 glazen kan voorzien. Wanneer het een extra groot glas betreft of als u het glas tot de rand wil vullen met ijsblokjes, zoals voor sommige cocktails of drankjes nodig is, moet u extra ijsblokjes berekenen. Wanneer u een professionele ijsmachine gaat kopen, is het van belang dat u rekening houdt met piekmomenten. Ook dan moet uw ijsmachine de traditionele piekmomenten in de horeca, zoals de zomer, kunnen opvangen.

Tip: neem op rustig moment ijs uit de ijsblokjesmachine en vries de in zakken in. Wanneer u extra ijs nodig heeft laat u de zak met een klap vallen en de ijsblokjes komen weer van elkaar.

Wat zijn de verschillen tussen schilfer, nugget- en cubeletijs?

Er zijn verschillende soorten ijs, die gebruikt worden voor het koelen van verschillende drankjes en voedingsmiddelen. Het meest verschillend in de verschillende ijssoorten is de verhouding tussen ijs en water:

  IJs Water
Schilfer ijs 70% 30%
Nugget ijs 88% 12%
Cubelet ijs 90% 10%

Hoe werkt een ijsmachine in de horeca optimaal?

Een vuistregel is dat u met één kilo ijs ongeveer zes cocktails kan voorzien van ijs. Afhankelijk van de vulling en de grootte van het glas kan deze regel afwijken. Ook de plaats van de professionele ijsblokjesmachine en het type machine dat u gaat kopen zijn van invloed. Er zijn drie verschillende typen ijsblokjesmachines:

  • Standaard luchtgekoelde ijsblokjesmachine

Luchtgekoelde machines zijn het zuinigst in het gebruik. De standaard luchtgekoelde ijsblokjesmachine moet vrijstaand opgesteld worden en kan niet ingebouwd worden. Er moet ruim voldoende ruimte vrij worden gehouden rondom de ijsblokjesmachine.

  • Inbouw-ijsblokjesmachine

Wanneer uw ijsblokjesmachine geheel ingebouwd moeten worden zijn daar speciale inbouw-ijsblokjesmachines voor. Deze volledige in te bouwen ijsblokjesmachines zijn te vinden in onze webshop.

  • Watergekoelde ijsblokjesmachine

De watergekoelde ijsblokjesmachine wordt geplaatst in situaties met extreem hoge omgevingstemperatuur en wanneer de ijsblokjesmachine ingebouwd moet worden. Deze ijsblokjesmachines gebruiken drinkwater om gekoeld te worden en vormen daarom de meest milieuonvriendelijke oplossing. Rondom het apparaat moeten er enkele centimeters vrij worden gehouden in verband met condensvorming.

De afvoer en wateraansluiting

Voor de wateraansluiting van een ijsblokjesmachine is een standaard wasmachinekraan een oplossing die goedkoop en voldoende. De afvoer moet op de juiste hoogte zijn gemonteerd omdat het lekwater uit de ijsmachine er door de zwaartekracht uitloopt. Meestal is de juiste hoogte tussen de 10 en 30 centimeter vanaf de vloer gemeten, afhankelijk van de ijsblokjesmachine en de opstelling.

Verschillende merken verkrijgbaar

Wij hebben professionele ijsblokjesmachines van onderstaande merken.

  • Hoshizaki ijsblokjes en schilferijsmachines
  • Brema ijsblokjesmachines en schilferijsmachines
  • Nordcap ijsblokjesmachines en schilferijsmachines
  • Polar ijsblokjesmachines
  • Combi Steel ijsblokjesmachine
  • Bartscher ijsblokjesmachines
  • Saro ijsblokjesmachines
  • Whirlpool ijsblokjesmachines

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over onze ijsblokjesmachines of heeft u hulp nodig bij het kopen van een professionele ijsblokjesmachine? Onze ijsblokjesmachines hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding en er is er altijd wel een machine die past bij uw horecagelegenheid. Neem contact met ons op en wij helpen u graag. U bereikt ons op 088 26 00 400.

Neem hier eens een kijkje

rvs kast | Keukenapparatuur horeca | Professionele keukenmachines

Lees meer...
Wacht even, er komt nog meer aan...