Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Blast chillers

Wacht even, er komt nog meer aan...

Voor het snel terugkoelen en/of invriezen van uw producten is een blast chiller, ook wel snelkoeler, snelvriezer of shockvriezer genoemd, een onmisbare aanschaf voor uw horeca keuken. Met een professionele blast chiller heeft u vrijwel geen productverlies. Bij Horeca Megastore vindt u koelapparatuur en blast chillers in diverse afmetingen, geschikt voor diverse maten GN bakken.

Wat doet een blast chiller of snelvriezer?

Wanneer u een vers gerecht aan het bereiden bent die pas later op de dag geserveerd gaat worden of misschien zelfs de volgende dag of later, dan is het verstandig om het gerecht gekoeld of bevroren te bewaren. Het langer bewaren van een gerecht in de koelkast is geen verstandige keuze. Buiten de koeling laten staan is helemaal geen optie. Het aantal bacteriën vermenigvuldigd zich tot wel 50 miljoen keer bij temperaturen tussen de 10 en 40 graden. 

In een horecabedrijf kan de temperatuur in de keuken vaak erg oplopen en kunnen etenswaren dus gemakkelijker bederven. Een snelkoeler of blast chiller is hiervoor de oplossing. Plaats het gerecht in de blast chiller om deze snel af te laten koelen of in te vriezen. Je kunt ook eerst het gerecht vacuum verpakken.

Bij het gebruik van een blast chiller heeft u geen smaakverlies, door het snelle terugkoelen blijven uw etenswaren vers en goed van smaak en wordt de kwaliteit behouden. Elke snelkoeler is geselecteerd op basis van een laag energieverbruik en de uitstekende functionaliteit. Bij de productbeschrijving van het artikel vindt u de koel/vries temperaturen.

Wat is het verschil tussen een blast chiller en een vriezer?

Om voedselbederf tegen te gaan is het noodzakelijk om etenswaren snel terug te koelen. Een normale vriezer koelt het gerecht te langzaam af, waardoor de kwaliteit verminderd. Door het langzaam afkoelen is het niet mogelijk om het juiste vochtgehalte te behouden. Met een blast chiller of snelvriezer koel of vries je etenswaren met een snelheid waarbij de kwaliteit en dus de smaken bewaard kunnen blijven. Hierdoor merk je niet dat een gerecht op een dag is gemaakt.

De voordelen van een blast chiller

Een blast chiller heeft verschillende voordelen t.o.v. een normale koelkast of vriezer:

  • Kwaliteit: smaken, vocht en gewicht worden behouden door snel koelen
  • Veiligheid: bacteriën kunnen zich niet vermenigvuldigen
  • Efficiëntie: maaltijden maken op rustige tijden
  • Duurzaam: minder verspilling het langer bewaren van etenswaren 
  • Diversiteit: voor verschillende etenswaren te gebruiken
  • Te gebruiken i.c.m. GN bakken
  • Automatisch ontdooiingsproces

Verschillende soorten blast chillers en snelkoelers

Door middel van een CombiSteel Blast Chiller kunt u op een zeer eenvoudige en veilige manier uw voedselingrediënten invriezen. Dit invriezen gebeurt razendsnel! Met een ruime snelkoeler of snelvriezer van bijvoorbeeld Polar heeft u voor de komende jaren genoeg plek om uw voedselvoorraden op te slaan en op peil te houden.

De Saro snelvriezer is een zeer geschikte blastchiller voor de professionele horecagelegenheden. Het apparaat beschikt over een slimme temperatuurregeling en in ongeveer 4 uur vriest u ingrediënten in tot een temperatuur van circa -18 graden Celsius.

Een andere horeca-topper is bijvoorbeeld de Polar DN493. Deze Blast Chiller koelt 18 KG voedsel van +70 graden Celsius naar +3 graden Celsius, en vriest maar liefst 14 KG voedsel van +70 graden Celsius naar -18 graden Celsius in. En dat in een kleine 4 uur.

Bij Horeca Megastore koop je snelkoelers- en vriezers van bekende merken, zoals Polar, Bartscher en CombiSteel. 

Wilt u meer informatie over onze blast Chillers of heeft u hulp nodig bij het kiezen van een geschikte Blast Chiller voor uw horecagelegenheid? Neem contact met ons op en wij helpen u graag.