Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Horeca Pannen

Op zoek naar professionele pannen voor de horeca dan bent u bij Horeca Megastore aan het juiste adres. In ons grote assortiment vindt u pannen in diverse maten en materialen.  Pannen met en zonder aanbak laag en geschikt voor alle warmtebronnen. Ons totale assortiment pannen is duurzaam en heel belangrijk voor de keukenbrigade, zeer gebruiksvriendelijk. Ook de betere hobbykok kan goed slagen bij Horeca Megastore voor een professionele pannenset. Waar moet je op letten bij de aanschaf van nieuwe pannen.

  • Welk materiaal moet ik kiezen?
  • Welke warmtebron gebruik ik?
  • Welke inhoudsmaten heb ik nodig?
  • Handgrepen.
  • Met of zonder aanbak laag.

Zoals u ziet is er genoeg om over na te denken. Wij helpen u graag de goede keus te maken. Als voorbeeld pakken we de RVS pannen. RVS is het meest verkochte materiaal voor de professionele keuken. RVS is duurzaam, betaalbaar en  ideaal voor de basis uitrusting. De Combisteel kookpan  Combisteel kookpan 6 liter + Deksel is geschikt voor alle warmtebronnen en wordt inclusief deksel geleverd. Ook een goede steelpan is onmisbaar, een goede steelpan heeft een dikke bodem en een koelblijvend handvat.

Kookpannen

De kookpan is de basis van het pannenset. Kookpannen in verschillende formaten met of zonder deksel koop je bij Horeca Megastore. Alle bekende merken en formaten overzichtelijk bij elkaar zodat u eenvoudig de pannen van uw keuze omvormt tot een perfecte basisuitrusting voor de professionele keuken en thuiskok.

Pannen vanaf 4 liter Combisteel kookpan 4 Liter voor een restaurant, tot 70 liter voor bijvoorbeeld zorginstellingen Combisteel kookpan 71 liter en natuurlijk
alles daar tussenin. Alle pannen hebben stevige handvatten wat het transporteren naar fornuis en koeling zeer eenvoudig en veilig maakt. De pannen zijn vervaardigd van licht aluminium en duurzaam RVS. Op dit moment is RVS het meest verkochte materiaal.

De Vogue RVS kookpan 7 Liter is een RVS pan die multifunctioneel te gebruiken is. Het hoge RVS 18/10 gehalte samen met de gelaste handvatten maakt deze pan tot een absolute topper.

Crêpespan

Voor een perfecte crêpe of pannenkoek is een crêpe pan onmisbaar in de keuken. Door de lage rand kunt u de crêpe gemakkelijk flippen en aan beide zijden goudbruin bakken. De Bourgeat crèpes pan anti aanbak is van zeer zware kwaliteit, heeft 4 lagen en is geschikt voor veelvuldig gebruik . De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat uw crêpes en pannenkoeken altijd een perfect resultaat krijgen. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen behalve inductie.

Gietijzeren pan

Stoofpotten en hachee naar grootmoeders recept braad je in een gietijzeren pan. Het voordeel van gietijzer is dat uw gerecht langzaam verwarmt en de warmte goed wordt vastgehouden. U zult merken dat een gerecht uit een gietijzeren pan voller van smaak is. Zowel het vlees en overige ingrediënten worden langzaam gegaard. Bij Horeca Megastore vindt u een groot aanbod gietijzeren braadpannen. De traditioneel oranje braadpan van 4 liter is ook verkrijgbaar in rood en zwart. De pannen zijn verkrijgbaar met lange steel. Denk aan de Mini pan Ø 11,5 cm, een braadslede of het welbekende ronde model: een ronde braadpan van 5 liter. Wanneer de pan uit de doos komt heeft de pan geen aanbak laag, u dient de pan in te branden". De aankoop van een gietijzeren pan is een pan voor het leven.

Blinipan

Perfecte blini’s bak je in een blini pan. Een blini is geen echte pannenkoek maar een mix van een poffertje, pannenkoek en eierkoek. De blini pan is een koekenpan met een hoge rand waar je natuurlijk ook een eitje in kunt bakken. Met de plaatstalen pan van De Buyer blinipan van 12 cm ben je verzekerd van jarenlang zorgeloos bakplezier.

Koekenpan

Goede koekenpannen zijn onmisbaar in de professionele horeca keuken. Een koekenpan heeft een lage rand en meestal een diameter van 24 of 28 cm. Ook kun je kiezen uit verschillende materialen zoals RVS, gietijzer, plaatstaal en koper. Ook zijn er pannen van aluminium met een anti-aanbaklaag. Anti-aanbak pannen zoals Vogue anti-aanbak 28 cm zorgen ervoor dat u eiwitrijke, kwetsbare producten eenvoudig en zonder beschadiging kunt opbakken. Een plaatstaal koekenpan 20 cm gaat bij goed onderhoud jarenlang mee, plaatstaal creëert een eigen anti-aanbaklaag en kan hoge temperaturen aan. Koperen pannen zien er prachtig uit en geleiden de warmte op een perfecte manier. Een nadeel is dat de pannen zo mooi houden wel onderhoud vergt en koperen pannen veel duurder zijn dan andere materialen.

Paellapan

Paella is het Latijnse woord voor pan of schaal. Om paella te bereiden heb je ook een echte paella pan of schaal nodig. Een goede paellapan kenmerkt zich door de lage rand, groot en breed met stevige handgrepen plaatstaal 32.5 cm. Het grote oppervlakte zorgt voor een perfecte garing. De pannen zijn meestal vervaardigd van duurzaam plaatstaal. Na het inbranden van de pan heeft u jarenlang plezier van uw pan. Ook zijn er paellapannen met een anti-aanbaklaag van aluminium, het grote voordeel van anti-aanbak is dat voedsel niet blijft plakken aan de pan aluminium anti-aanbak.

Pizzapan

De pizzapan of plaat zorgt ervoor dat uw pizza bij het baken een mooie gelijkmatige korst krijgt. Pizzapannen zijn  verkrijgbaar in lichtgewicht aluminium en duurzaam plaatstaal. Plaatstaal kan zeer hoge temperaturen aan. De Vogue pizzapan is geschikt voor inschiet en doorloopovens en kan gebruikt worden voor zowel vers deeg als voorgebakken bodems diameter 25.5. Aluminium pizzapannen zijn perfect voor de professionele keuken. De pizza krijgt dankzij de brede rand een perfecte vorm en korst.

Rijstpan

Met een professionele rijstkoker maakt u keer op keer de perfecte rijst. De elektrische rijstkoker van Buffalo J300 heeft een capaciteit van ongeveer 50 porties en is na gebruik eenvoudig te reinigen. Voor de grote drukke keuken is de Buffalo CK 698 onmisbaar. Met een capaciteit van 20 liter gekookte rijst 80 porties is dit een ware gigant voor afhaal en drukke restaurants.

Sauteuse pan

De meeste mensen houden van een sausje, helaas is het bereiden hiervan niet altijd gemakkelijk. Een goede saus of sauteuse pan zorgt ervoor dat het bereiden gemakkelijker gaat. Kenmerkend voor de sauteuse is de steel wat het schenken vergemakkelijkt en de conische of bol vorm.

Pannen met een rechte rand zijn steelpannen. Bij het bereiden van de saus is het cruciaal dat de warmteverspreiding optimaal is , dit om aanbakranden te vermijden. Sauspannen onder de twee liter zijn ideaal voor sauzen en kleine gerechten, boven de twee liter kun je de sauteuse 3.6 liter ook gebruiken voor risotto, soep of zelfs het stomen van de groenten.

Steelpan

Bij Horeca Megastore vindt je een groot assortiment steelpannen. De steelpan is multifunctioneel en kan gebruikt worden voor meerdere doeleinden.
Het koken van aardappelen, groenten, melk eieren om een aantal voorbeelden te noemen.
Steelpannen zijn er in koper, aluminium en duurzaam RVS. De steel zorgt voor gebruiksgemak. Een goede steelpan hoort in de basisuitrusting van de professionele keuken.

De aluminium steelpan is een veel verkocht product, de pan steelpan 0.7 liter is robuust en stevig. De versterkte, dubbeldikke randen en
het stevig geklonken handvat zorgen voor extra gebruiksgemak. De koperen steelpan zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en ziet er prachtig
uit.

Wokpan

Op hoge temperatuur krokant en snel bakken doe je met een goede plaatstalen wok met platte bodem. De wok is onmisbaar in de Oosterse keuken. Wokpannen zijn verkrijgbaar in
duurzaam RVS, aluminium, anti-aanbak en plaatstaal. Het voordeel van anti-aanbak wok van aluminium 30 Ø cm is dat de gerechten niet vastzitten aan de bodem. Het voordeel van plaatstaal is dat er gewokt kan worden op hoog vuur of warmtebron.

Mosselpan


Het is weer mosseltijd!!! De lekkerste mosselen kook je in de mosselpan. De emaille mosselpan van Olympia beschikt over een hoge, bolle deksel zodat u de mosselen gemakkelijk kunt omschudden. Een mosselpan is onmisbaar in een visrestaurant en brasserie. U kunt de mosselpan met een inhoud van 1 liter zo van het vuur uitserveren.

Naast de budget merken verkopen wij ook alle grote merken zoals Bourgeat, De Buyer en Kitchenkraft. Neem voor meer informatie contact op met ons. U kunt ons eenvoudig bereiken via chat, telefoon en mail.

Pannen van plaatstaal en gietijzer dienden vooraf te worden ingebrand.
Leest u onderstaande handleiding goed door;

Giet een klein scheutje olie in de pan. Bij voorkeur zonnebloemolie, maar arachideolie gaat ook prima. Smeer met wat keukenpapier de olie uit tot een dun laagje over de hele binnenkant van de pan. Vergeet ook de opstaande randen niet! Hierbij geldt: hoe dunner de laag, hoe mooier de seasoning uiteindelijk wordt. Dus beter 10 keer met een flinterdun laagje olie dan 1 keer te veel.

Olie en vuur zijn een levensgevaarlijke combinatie. Let dus goed op met het aanbrengen van de olie. Laat geen druppels over de rand gaan. Wanneer je daar een gasvlam onder houdt kun je daardoor de vlam in de pan krijgen.

 Nu is het tijd om de pan goed heet te stoken. In het begin even middelhoog vuur, maar wanneer de pan eenmaal goed heet is mag je er wel een schepje bovenop doen. Let op bij het inbranden op een inductieplaat. Hoewel deze pannen geschikt zijn voor zeer grote hitte, moeten ze wel enigszins rustig naar die temperatuur gebracht worden. Zeker bij een zeer efficiënte warmteoverdracht, zoals inductie, trekt de pan krom als hij te snel heet wordt. Begin dus op een lage stand, en bouw het rustig op. Het doel is om de olie zo heet te stoken dat hij gaat walmen. Zie je de rook van de pan komen? Dan nog even wat verder doorgaan met verhitten. Het doel is om de pan zo zwart mogelijk te krijgen. Vergeet ook de afzuigkap niet: dit kan best flink stinken.

Wanneer je na een minuut of twee tot drie walmen merkt dat de pan droog raakt kan het vuur uit. Laat hem nu rustig een kwartier (of langer) afkoelen. Hierna even met een zo schoon mogelijke afwasborstel en heet water schrobben. **Gebruik absoluut geen afwasmiddel!**Nooit! Droog de pan hierna af met een theedoek.

Wrijf de pan weer in met wat olie en verhit hem tot hij bijna droog is. Dit herhaal je totdat de pan zwart is van binnen. Vaak heb je na een keer of 5 branden al een heel behoorlijk resultaat. Je zult merken dat vlees in de pan eventjes nodig heeft om zich los te bakken van de ondergrond, maar daarna bakt de pan ontzettend goed. Na een keer of 10 zit je op een optimaal resultaat. Hoe zwarter te pan, hoe beter de laag.

Lees meer
Wacht even, er komt nog meer aan...